DOMUND (Págs. 15-16 Material Pastoral) L’any 1822, Paulina Jaricot, jove frances…

DOMUND (Págs. 15-16 Material Pastoral)
L’any 1822, Paulina Jaricot, jove francesa, desitjosa de col·laborar amb els missioners que estaven evangelitzant la Xina inicia la creació de cors de deu persones, que es comprometen a orar per les missions i aportar una quota setmanal de cinc cèntims.
Ràpidament es difon la iniciativa, traspassant fronteres, i constituint l’Associació de la Propagació de la Fe. Cent anys després, el 3 de maig de 1922, el papa Pius XI fa seua aquesta iniciativa, la declara «Pontifícia», i des d’aqueix moment és considerada com l’«òrgan oficial de la Santa Seu per a promoure l’oració per l’activitat missionera i recollir les almoines dels fidels i repartir-les equitativament entre totes les missions», convertint-se en «l’instrument privilegiat, primordial i oficial, de la cooperació missionera de tota l’Església».
Quatre anys més tard, el mateix papa Pius XI estableix el Diumenge Mundial de les Missions, que se celebrarà cada any a l’Església universal el penúltim diumenge d’octubre. Des de llavors el Domund contribueix de manera especial a la formació de la consciència missionera de tot el Poble de Déu, el cultiu de les vocacions missioneres, i el progressiu augment de la cooperació, espiritual i material.

JORNADA: DOMUND principal


#Domund #pastoral #colegiosdiocesanos #somosdiocesanos #amaoscomoyoosheamado

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *